Fashionbox

Halloy!

     DATUM: 2010-08-31 TID: 00:46:17

Usman In Action!


lite uppdateringar!

1. Manuset är klart och inspelningsdagarna är fixade , totalt landade det på 11 dagar av inspelning :)

2. Alla locations är inte klara men efter ha pratat med jossan så vet jag att vi har hittat de flesta , Men den viktiga klippan återstår att hitta .

3. Vi är nästan klara med kläderna , emma har också fixat samarbete med några internet butiker som är intresserade och kommer skicka kläder snarast.

4. Matsedeln är klar och skickad :) just nu är det positiva reaktioner men säg till mig om det är något ni vill ändra eller har andra förslag.

5. Vi välkommnar soroosh in i gruppen , han kommer att ta hand om ljudet och vi är väldigt glada att han bestämt sig för att joina oss.

6. Vi har en till person som vi fortfarande väntar svar från , hon kommer ta hand om ljus-delen , imorn vet vi mer om hon blir en i gruppen.


För nu räcker det här , kommer med fler uppdateringar sen ! :)

Over & Out
Usman Qureshi


Nyheter och saker på gång

     DATUM: 2010-08-20 TID: 19:14:46
Hej allihoppa det var länge sedan sist jag bloggade men nu är jag back on track, jag föreslår att ni alla i teamet använder bloggen och skriva i även om det inte alltid är "super viktigt".

Lite nyheter
Vi har nämligen fått godkännande om vår ansökan om stipendie för Ung Kultur, så det är helt fantastiskt vi har redan börja göra en budget så vi vet vart pengarna ska läggas på, så det är en jätte bra nyhet jag ville dela med er.

Sedan så har Johanna tyvärr lämnat oss på grund av att hon har en massa andra viktiga saker för sig och kommer inte kunna hantera stressen i det här projektet, så det var lite synd men vi önskar henne lycka till med det hon ska göra.
Därmed har det uppståt lite problem kring vem som ska ta hennes plats,
men vi ska inte låta det käppa i hjulet utan jag har hittat en tjej som passar skit bra för Mia rollen och som vi ska träffa i morgon, sedan så har jag frågat en annan person om han kan vara musikansvarig så det löser sig.

Vi har även fått ett sammarbete med Brothers and Sisters kista centrum som kommer ge oss lite kläder som vi kan använda i filmen, i utbyte att vi skriver att kläderna kommer från dem.

På tisdag har vi möte med Jonas som är en regissör som hjälper oss med filmen, ni kan spana in hans hemsida här och se lite filmer han tidigare gjort.

Vi håller även på att fixa ihop ett teknikteam för filmen och pratar med lite olika personer för att få in personer i film teamet som är så passionerade och seriösa som möjligt.

I satelitens lokaler brukar vi träna manus







Antik redigering

     DATUM: 2010-08-18 TID: 14:12:29
Jossan här!
Här kommer bilder i den modifierade version som jag har på förslag att vi kan använda i antingen dröm sekvens eller flashback. Den heter "antik". Har valt lite bilder där man övertydligt kan se färgskillnaderna och även hur set visar sig på både miljöer och människor. Kolla och tyck till,

 

 

 

 

 

Piz Out
Jaz Majakvist

Framsteg

     DATUM: 2010-08-18 TID: 01:56:23
Jossan här!

Vi har under de två senaste dagarna haft stora framsteg med utrustning! Vi har fått reda på att vi i praktiken kommer kunna låna all utrustning från kamera, ljud och ljus. Jättebra jobbat alla!

Emma och jag var idag i Kista och fick stora framsteg vad det gäller kläder, vi har fått ja från två till butiker som vill hjälpa oss, Diables och Brothers & Sisters. Det är vi väldigt glada för hihi, emma och jossan skuttar av lycka!
Vi har även kollat igenom Kamran och Usmans garderober nu och hittade några plagg som kan vara användbara.

På torsdag är det ännu mer manusövning och spakväll så att killarna blir ännu finare än vad dom är nu i hyn tills filminspelningarna börjar!

På fredag på skolstarten kommer jag att sätta upp lappar i rudbeck där vi söker kameramän samt för ljus och ljud. Vi får se om det ger någon framgång, vi vill ju som sagt ha någon vi kan lita på bra också som har samma passion för filmen som vi andra har!

Det var dagens updatering, en ganska bra en tycker jag! En applåd till oss alla, vi är en enastående grupp och alla är så bra hihi. Puss på er alla

Piz out
Jaz Majakvist


Location- grillplats

     DATUM: 2010-08-15 TID: 16:19:39
Jaz här!
Eftersom alla inte var med och kollade på grillplatsen kommer här lite bilder.
Idag skulle jag kamran och dani kollat efter en klippa, men tyvärr är kamran sjuk så vi får skjuta på det några dagar tills han känner sig bättre. Jag har dock vart omkring lite snabbt kring falkberget men bara hittat ställen med massa träd ivägen. Jag vet att det ska finnas bättre platser där, så det är bara dom vi måste få tag på.
Dock tog jag Kamran och Dani till vattentornet i Vaxmora igår och vi kom fram till att i allra allra värsta fall skulle vi kunna ha vår lilla klippa där för det är väldigt fint där oxå. Men jag tycker ändå inte att det är bra nog för oss, så letandet fortsätter!
Piz Out,
Jaz Majakvist








Jossans första blogginlägg evveeer!!

     DATUM: 2010-08-11 TID: 18:53:59
Jaz här! Lite update från min sida :)

AFFÄRER

Idag har jag pratat med makeupstore, deichmann sko och försökt ringa Nagel-fixar-John.

1. Makeupstore
Vi har fått ett väldigt positivt svar från huvudkontoret som säger att dom gärna samarbetar men ville vta lite tider och så. Så idag pratade jag med en tjej som hette Lisa och berättade om våra inspelningsdatum och att det bästa vore om vi kunde komma in som på en make-up-kurs för att veta hur vi ska sminka er alla, och att vi sedan kan få smink att själva hålla på med. Hon tyckte det lät bra och jag skulle prata med henne igen senare i veckan för att bestämma mer exakta tider om när vi ska komma in :)

2. Deichmann
Emma och jag har tidigare pratat med en tjej som heter Kajsa som har gett oss ett okej till att få använda deras skor, hon är nu på semester men hon kommer tillbaka om en vecka så då ska antingen hon ringa mig eller jag henne så kan vi bestämma en tid för oss att komma in och prova vilka skor vi vill ha. Detta kommer troligen att ske helgen innan vårt preliminära inspelningsdatum 1 sep, alltså lör/sön 28-29 aug.

3. Nagel-fixar-John är ganska svår att få tag i eftersom han endast kan nås på hans lillebrors mobil, men jag ska ringa honom igen imårn och förhoppningsvis kan jag nå honom då. Jag kommer att föreslå att vi bokar in oss någon av de dagarna som jag nämnde ovan så att vi får allt detta ganska centrerat.

OBS! Därför kan ni redan nu lägga in i eran almenacka att ni antagligen inte kommer kunna göra något under dagtid på dom dagarna! Har ni starka protester, säg det till mig nu så att jag inte bokar in oss på något vi senare inte kan gå på eller måste skjuta upp.

LOCATIONS

Idag åkte jag och Kamran för att kolla upp grillplatsen som jag, Jojjo och Johanna redan alla hade tänkt passade. Kamran höll med och jag tror att vi har hittat vår grillplats! Tyvärr kunde inte Dani följa med idag men jag, kamran och dani planerar att under helgens gång leta locations men denna gång till klipp-scenen.
Bilder på grillplatsen kommer när jag listat ut hur man lägger in det och fört över dom till datorn ^^

Övrig update;

-Vi har nu kommit på vad vårt produktionsbolag ska heta, det blev det exeptionellt underbart vackra och coola namnet RED UMBRELLA efter en vild diskussion på hötorget donken med Tania Qureshi som ledare.

-Kent brevet är under redigering nu, jag ska kolla på det under kvällen.

-Vi har nu även börjat öva manus (killarna övar- jag och emma skriker)

-Efter manusövningen har vi några ord som speciellt alla killar måste lägga på minnet och förstå innebörden av. Böter, Fängelse, Elektriska stolen och OLAGLIGT!

-
Imårn fredag har kamran och jag kommit på att vi alla går till Sattelliten när killarna vaknat för att öva manus.


Fred ut mina vänner,
Jaz Majakvist



Update

     DATUM: 2010-08-10 TID: 01:24:29
Hej allihopa det har blivit lite dåligt med uppdateringar på sistone, men nu har jag gjort om bloggen och bloggsidan så alla i teamet kan gå in och posta inlägg.
Vi har haft lite möten och lite andra nyheter som jag inte postat.
Kamera och utrustning
Vi håller på att tittar på videokameran Canon Hv30, men även HV40
Vi håller på och kollar upp om vi kan låna vår utrustning
Ljus
Johanna säger att hon har spotlights som vi kan låna
och hon ska kolla upp vilket energimedel som krävs för att använda dem.
Kassa
Usman håller på att fixa en budgeten och även fixa bidrag och sammarbeten med drog organisationer.
Planering
Vi har kommit fram till att vi behöver längre tid för förarbetet för filmen än planerat så inspelningarna kan gå så smidigt som möjligt.
Så inspelningarna kommer börja vid den 1 sep.
Vi behöver få in allas scheman i skolan och jobb en vecka den 25 augusti (skickas till vår mail [email protected]) för att kunna göra schema för inspelningarna.
Kläder

Butiken Basse och Deichman har gått med på ett samarbete med oss. Vi inväntar nu ett svar från fler butiker och även grönt ljus från Make up store.
Vi behöver även sätta ett datum då jag och Jossan får titta i Kamran, Dani och Usmans garderober, för att se vad vi kan använda i filmen och vad som behövs köpas in.
Vi behöver se kamrans hår utan vax.
Klippare
Vi har haft ett möte med Sam igår som nu en med i vårt filmteam som vår klippare, och vi ska nu kolla upp i vilket klippningsprogram vi kan få tag i och även utrustning för klippning.

Framsteg

     DATUM: 2010-08-09 TID: 23:22:47

Vi är nu i princip klara med grov manuset , har repliker till alla scener förutom klimax scenen.
Den kommer vara klar om några dagar och då får alla manuset via mail och i handen.

Natalia är i Ungern och kommer få manuset så fort hon är tillbaka , men om du läser det här så är det bra om du börjar gå igenom replikerna där du är pga intensiv filmande när du kommer tillbaka.

Dani och kamran , vi måste börja träna redan nu och jag har börjat leta efter lokaler där vi kan göra det , ett förslag är satelliten , de har fina lokaler :)

Over & Out

Usman Qureshi

Film beskrivning

     DATUM: 2010-08-09 TID: 23:21:34
Det börjar med en vanlig kväll , men slutar upp med ett misstag , ett misstag ingen av dem hade kunnat tänka sig göra , och det misstaget kommer följa med dem resten av deras liv.

Den Där Natten är en film som kommer att handla om något som förut var mycket ovanligt i sverige men nu mycket vanligt , droger. Genom den här filmen vill vi visa hur grupptryck och droger kan förstöra liv bara på en kväll.

Filmen är ingen dokumentär och inte baserad på någon verklig händelse men många människor kommer känna igen sig och många kommer att lära sig något av den.


Over & Out
Usman Qureshi

Update

     DATUM: 2010-08-09 TID: 23:21:09
Hej alla filmskapare !

Först och främst vill jag säga tack till jossan och emma för deras planering och hur de organiserade mötet , Bra gjort!

Lite uppdate ,

Jossan och emma har börjat fixa med våra kostymer för filmen och allt verkar positivt med det just nu , vi väntar på massa samtal men jag har pratat med jossan och hon tror att allt kan vara klart i veckan och då vet vi mer om vilka som sponsar oss och vill samarbeta med oss.

Vi har skrivit klart våran ansökan om stipendium från sollentuna kommun och vi fick med allt i princip men jag vill att ni säger till mig om det är något vi glömt som kostar. Jag ska på måndag ringa de andra organisationerna som kanske kan hjälpa oss.

Som josefin har skrivit ( Läs inlägget innan ) så måste vi börja fixa med citatet och ju mer jag läser hennes citat desto mer intresserad blir jag i den , men försök kolla ni också också och kom med mer förslag så att vi kan välja mellan fler.

Imorgon är det än call back på natalia , en lite längre audition och sen måste vi börja bestämma oss.
tiden går framåt och vi måste ha våran nadia så snabbt som möjligt så att vi kan börja fixa med hennes karaktär.

Johanna ska skicka ett mail till kent och håll tummarna nu att vi får godkänt av dem så att vi kan ha deras musik med i filmen.

så nu är nästa möte den 2 augusti ( Om inget ändras ) och förhoppningsvis har vi våra 2 klippare med oss också.
;
Tills dess tänk på citatet och lyssna på emma :)

Over & Out

Usman Qureshi



Kontakta

     DATUM: 2010-08-09 TID: 23:20:29
Hej allesammans, nu har jag ändrat bloggdesignen lite för att få en mer proffsig infomations look istället för att det ska se ut som en vanlig blogg.
Nu kan man även kommentera alla inlägg så var vänliga att göra det om ni har något att säga om vad som skrivs.
Ni kan även kontakta mig och de andra assistents directors på [email protected], om ni har något att kommentera eller fråga. En mail jag personligen kommer kolla dagligen.

Citat förslag

     DATUM: 2010-08-09 TID: 23:19:59
Jaz här!
Som jag berättade tidigare idag på mötet har jag ett förslag på citat. Jag vet själv inte exakt vad jag tycker, därför är det väll bra att ni får se det och säga vad ni tycker!
Anledningen till att jag känner mig osäker är att jag vet inte om det är för luddigt i ett sammanhang där publiken inte direkt kommer förstå meningen dess budskap. För er kommer jag förklara eftertanken efter att ni läst det, därför kan ni ju också se om ni själva skulle förstå och tycker att det passar in i sammanhanget.
Det är ingen smart professor eller nåt som uttalat sig eller nåt i det här citatet, men jag tycker faktiskt inte det spelar någon roll, bara man får ett bra citat man trivs med men bra budskap :)
Hittade grunden till det på internet och efter lite bearbetning med ord, ordning och språk ser det ut såhär;

"The voice of our conscience is so weak that it can easily suffocate, but it is so true, that when you dare to listen it is impossible to misunderstand"

Det jag tänkte var att vid meningen "The voice of our conscience is so weak that it can easily suffocate" kan man se hur killarna betedde sig innan "den där natten". Deras förmåga att avgöra rätt och fel, och att lyssna på samvetet fanns inte, samvetet ströps och försvann långt bak i deras tankar. Men efter incidenten med Nadja och "den där natten" förändras allt. Där kommer den andra meningen in, "but it is so true, that when you dare to listen it is impossible to misunderstand". Alltså, när detta har hänt tvingas dom att inse att sanningen finns alltid i samvetet och det är omöjligt att missförstå dess mening och att inte följa den, annars kommer dom tvingas leva med det här för alltid. 
Det är inte heller något som man bara kan dra till vår films historia, det är nog ganska vanligt att det kan bli så som citatet förklarar. När vi inte har några problem eller saker att oroa oss för stryps samvetet väldigt lätt och man har en dålig bedömningsförmåga, men när nåt händer förändras allt.
Aja nu ska jag inte babbla på mer!
Läs, fundera, tyck till. Kom med fler förslag. Det behövs! 
Som sagt, 2a Augusti ska alla ha hittat ett förslag till citat, det är faktiskt en väldigt viktig del av filmen.
Piz out mi friends och lycka till! :)

Lystring allesammans

     DATUM: 2010-08-09 TID: 23:19:16
Jag tror jag kommer kunna vara klar med första grovmanus versionen i veckan. Ni alla kommer få en kopia, och eventuellt komma med lite kritik och förslag, så jag kan ändra lite.
Sedan så tror jag att jag kanske kan bli klar med storyboard i morgon eller i övermorgon, som är viktigt att ni alla får, speciellt Johanna som är musik och ljud ansvarig som måste förstå hela berättelsen för att hitta passande låtar.
Du har ett super viktiga och svåra jobbet nu att hitta passande låtar som vi även får tillstånd att använda, men jag vet att du klarar det eftersom om det är någon som kan musik mest så är det du.
Vi försöker bland annat få tillstånd om att få använda kent låtar.
Johanna jag har kommit med förslaget om att ha låten ingenting också med i filmen, i grillscenen.
Du får titta på lite om det och tänka om den passar eller eventuellt titta på några andra av Kents låtar.
hittills så har Johanna tänkt att ha Dom som försvann med i filmen, vilket passar perfekt på slutet.
Lyssna på musiken nu allihopa
och har ni några förslag på musik så prata med johanna.

Bra dag!

     DATUM: 2010-08-09 TID: 23:18:24
Hej allihop!

Vi hade en bra dag idag och jag vill tacka alla men speciellt emma för henes "Underbara muffins" som hon hade bakat! fortsätt så och vi kommer jobba hårdare.

nu lite uppdate från idag till johanna och dani , och ni som var där men ändå inte där ( Kamran ).

Vi hade en audition för Natalia som gick faktiskt bra , har den om någon är intresserad av att se,

pratade också mycket pengar , och det ser ut som om jag kommer att ta hand om den delen.

Vi har en ny medlem i familjen och hon heter josefin , vi välkommnar dig och hoppas du trivs.
hoppas du vet vad du ska göra och gör det helhjärtat.

vi har också bestämt oss att det är jojo som tar hand om kamera arbetet ( Och det är inte bara för att han inte darrar när han håller i en mobil ) , vi litar på han och tror att han kommer jobba hårdare än en person vi inte känner även om han är proffs.

detta var i princip det vi pratade om ( När vi inte prata om hur stressad man blev av att någon stod upp )

Ha det så bra nu och fotsätt tänka på hur filmen kan bli bättre!


Usman Qureshi
" De säger att filmerna borde vara mer som livet , jag tycker livet borde vara mer som filmerna "



Lyckat möte

     DATUM: 2010-08-09 TID: 23:17:11
Hej gott folk, jag vill tacka för ett lyckat möte med lite fika. Olyckligtvis så kunde inte alla medverka i detta evenemang, men vi kommer troligtvis träffas igen i veckan.
Update
Jag, Usman och Josefin försöker kontakta klädbutiker om de vill kanske sponsra oss.
Usman börjar göra och tänka på budgeten som vi ska lämna in i våran anmälan för film stipendiet.
Johanna har sagt att hon ska försöka kontakta kent om låttillstånd
Josefin har gjort en mail till oss speciellt som heter [email protected], där vi kommer kontakta alla i filmcrewet.
Jag håller på att kolla på kameror, kommer lägga upp lite info om kameror och videos där kvaliten visas, sedan får vi bestämma vilken som är bäst.
Jag fortsätter på manuset
Glöm inte att läsa på hemsidan voodoofilm.org!
Nästa film möte kommer dock bli lite mer strukturerat!



RSS 2.0